Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dobrovoľný hasičský zbor DHZ

OHZ

Hlavnou prioritou DHZ je mať požiarnu výzbroj a techniku vo výbornom stave. Keďže už značná časť výzbrojných súčiastok má svoju životnosť, ale hlavne úžitkovosť za sebou, plánujeme do ďalšieho súťažného ročníka zakúpiť nové súťažné hadice a ďalšie výzbrojné súčiastky, ktoré nám skvalitnia našu prácu pri likvidovaní požiaru, ale aj pri súťažiach.

Podarilo sa nám vytvoriť družstvo dorastencov, ktoré pod vedením Mareka Šmelka hneď na prvej požiarnej súťaži dosiahlo veľmi pekný výsledok a v konkurencii mužských družstiev sa umiestnilo na veľmi peknom štvrtom mieste. Čo sa týka družstva žien, tak to si už druhý rok udržuje dobrú súťažnú výkonnosť. V roku 2004 štartovali ženy na týchto súťažiach: Okrsková súťaž na Mlynkoch - 1. miesto, Súťaž o pohár starostu obce Spišský Štvrtok - 3. miesto, Smižany - 2. miesto, Teplička - 1. miesto.

Výkonnosť družstva mužov bola dosť kolísavá (častá zmena zostavy na jednotlivých súťažiach), ale aj napriek tomu bol dosiahnutý na domácej súťaži jeden z najlepších časov v požiarnom útoku. V požiarnych súťažiach, čo sa týka previerok pripravenosti, je každé dva roky postupové kolo.

DHZ_1

DHZ_2

DHZ_3

Rekonštrukcia Hasičskej zbrojnice v roku 2020

Video