Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

DEŇ ÚCTY K STARŠÍM 2022

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 18.10.2022
Autor: Lucia Dorocáková
Počet videní: 963
DEŇ ÚCTY K STARŠÍM 2022

ČLOVEK ČLOVEKU 

Október je asi najtypickejším jesenným mesiacom. Dni sa citeľne skracujú, teplota vzduchu postupne klesá. Lístie hýri širokou paletou farieb a na vrcholkoch najvyšších slovenských kopcov sa už objavuje prvá snehová pokrývka. Je to krásne obdobie, ktoré nám zároveň pripomína potrebu rešpektu k starším. K tým, ktorí nám dali skutočne veľa. Tvrdo pracovali, snažili sa, aby sme nežili v nedostatku, vychovávali nás a jednoducho z nás chceli spraviť dobrých ľudí.

 

Dňa 15.októbra 2022 sa u nás konala krásna slávnosť, DEŇ ÚCTY K STARŠÍM.

Pri tejto príležitosti sme si v našom kultúrnom dome uctili všetkých našich seniorov slovom, pohostením aj malou pozornosťou a taktiež vystúpením detí Materskej škôlky, hudobnej skupiny Pavelčákovci, ktorých spev spríjemnil našim starkým tento ich krásny deň.

Zároveň sme si aj spomenuli na našu najstaršiu babičku pani Zuzanku Timkovú, ktorá sa tohto roka dožila krásnych 99 rokov. Aj ked už nieje medzi nami, ale v našich spomienkach ostane navždy. Taktiež sme si našu babičku pripomenuli krátkym a milým záznamom z jej narodeninového dňa.

Treba si pripomínať, čo všetko pre nás naši rodičia, starí rodičia spravili, vážiť si ich a nezabúdať na nich, uchovať si v srdci aj tých, ktorí už nemôžu už byť s nami,  po celý rok.

 

Natrháme si kvety pod lesom na stráni,
Vám starí rodičia, kytičku dáme do dlaní.
Hoc vlas Vám šedivie a zrak sa zakalí,
prijmite od nás najkrajšie pozdravy.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.