Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Historická letecká mapa Tepličky z roku 1950

Dátum: 10.03.2022
Autor: Lucia Dorocáková
Počet videní: 1608
Historická letecká mapa Tepličky z roku 1950

Obec Teplička v roku 1950, 2010 a 2017

Viete ako vyzerala naša obec v roku 1950?

V tom čase neboli časti obce, ako sú Zaploty, Obraz, do Spišskej Novej Vsi viedla stará cesta, nebola chatová osada, družstvo, ani futbalové, či ľadové ihrisko.

Historická ortofotomapa Slovenska – letecké zábery Slovenska, obce Teplička, zachytáva kompletne celú krajinu, pričom porovnáva rok 1950 s rokmi 2010 alebo 2017.

Jednoduchým spôsobom si môžete pozrieť staré zábery obce z roku 1950 a prepnutím obrazu ich porovnať s novými zábermi z roku 2010 alebo 2017.

Veľmi užitočná funkcia mapy je rozdelenie obrazovky, kde v jednej časti máte obec z roku 1950 a v druhej nové zábery napr. z roku 2017. Šikovná funkcia červenej bodky Vám ukáže, kde sa nachádzate na mape v druhej časti obrazovky.

Pozrite sa, ako vyzeralo Slovensko a Teplička pred viac než šesťdesiatimi rokmi.Nechajte sa unášať históriou našej obce v tejto jedinečnej historickej leteckej mape.

Historickú mapu nájdete na tomto odkaze: https://mapy.tuzvo.sk/HOFM/

 

Historická ortofotomapa bola vytvorená v rámci projektu Centra excelentnosti pre podporu rozhodovania v lese a krajine, Technická univerzita vo Zvolene a je dostupná na http://mapy.tuzvo.sk.

Historická ortofotomapa © GEODIS SLOVAKIA, s.r.o. a Historické LMS © Topografický ústav Banská Bystrica.

Ortofotomapa © EUROSENSE, s.r.o. a GEODIS SLOVAKIA, s.r.o.

„História je svedkom doby, dňom pravdy, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias. „

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.