Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rekonštrukcia Hasičskej zbrojnice v roku 2020

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 05.01.2021
Autor: Starosta obce
Počet videní: 824
Rekonštrukcia Hasičskej zbrojnice v roku 2020

Najrozsiahlejšia rekonštrukcia Hasičskej zbrojnice

Obec Teplička v roku 2020 zrekonštruovala Hasičskú zbrojnicu v rámci projektu Stavebné úpravy Hasičskej zbrojnice a garáže vďaka finančnej podpore Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a šikovnosti a usilovnosti zamestnancov obce a obecnej firmy - sociálneho podniku obce T-servis Teplička, s.r.o..

Hasičská zbrojnica sa skladá zo spoločenskej miestnosti s kuchynkou, WC, technickej miestnosti, veže určenej na sušenie hadíc, troch garáží - veľkej, malej a garáže pre vozidlo DHZ. 

Hasičská zbrojnica prešla dosiaľ najrozsiahlejšou rekonštrukciou, ktorá zahŕňala výmenu elektroinštalácie, nových svietidiel a elektrického vykurovania, nové omietky a stropy, nové podlahy v dvoch garážach, rozšírenie vodnej prípojky do technickej miestnosti a garáže pre DHZ, výmenu časti strechy na garážach, maľovanie strechy veže, výmeny dverí, okien a garážaových brán, zateplenie strechy na dvoch garážach a zateplenie fasády. Hasičská zbrojnica v rámci rekonštrukcie dostala nový vzhľad s pestrým nápisom, erbom DHZ Teplička a sochou sv. Floriána. Pred Hasišskou zbrojnicou  sje nová dlažba, pestrá sklalka a výmeny sa dočkala aj vstupná strieška. Súčasťou rekonštrukcie je aj Wi-Fi pokrytie priestorov vo vnútri a vonku Hasičskej zbrojnice.

Náklady na rekonštrukciu Hasišskej zbrojnice boli vo výške 34 302 €

Projekt Stavebné úpravy Hasičskej zbrojnice a garáže je spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky z kapitoly Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vo výške 95 %. Výška poskytnutej dotácie je 28 312,31 €.

Na rekonštrukcii Hasičskej zbrojnice sa podieľali zamestnanci obce a obecnej firmy - sociálneho podniku obce T-servis Teplička, s.r.o., členovia DHZ Teplička a dodávateľské spoločnosti.

Všetkým patrí veľké poďakovanie za prevedenú prácu.

Členom DHZ Teplička prajem, aby im budova Hasičskej zbrojnice dlhé roky slúžila pre ich výkon dobrovoľníckej činnosti pri prevencii, pripravenosti a požiarnom zásahu.

Peter Lačný

starosta obce Teplička 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.