Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako sme pripravení na koronavírus v našej obci?

SÚBOR
Dátum: 13.03.2020
Autor: Starosta obce
Počet videní: 852
Ako sme pripravení na koronavírus v našej obci?

Dôležité opatrenia aj v našej obci.

Koronavírus je nebezpečenstvom pre každého z nás. Vírus nevidíme, nevieme o ňom či je medzi nami, alebo sme priamo jeho nositeľom. 

Prevencia je na prvom mieste! Nepodceňujme situáciu aj keď sa nám zdá, že sa nás to netýka. Nie je to tak, týka sa to každého z nás, celej krajiny, našej obce. Pristupujme k nariadeniam štátu naozaj zodpovedne, možno aj nad rámec opatrení. Je to náš život, naše zdravie!

Aby sme boli na koronavírus v našej obci pripravení, na základe rozhodnutia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Úradu verejného zdravotníctva odporúčame občanom obce obmedziť pohyb mimo domu na nevyhnutný čas, nestretávať sa v skupinách, dbať na zvýšenú hygienu a dezinfekciu priestorov.

Toto nariadenie platí po dobu 14 dní, do 29.3.2020. V uvedenom období bude zatvorená Základná škola, materská škôlka, školská jedáleň. V kostole sa nebudú sláviť sväté omše. Zrušená je aj prevádzka multifunkčného ihriska a futbalového ihriska. Počas tohto obdobia bude vykonávaná zvýšená dezinfekcia priestorov Obecného úradu, pošty a potravín v obci.

Občanom, ktorí sa vrátili z cudziny odporúčame 14 dňovú karanténu. Nerozlišujte či ste prišli 12.3., alebo 13.3., alebo skôr. Ak stre boli v cudzine a vrátili ste sa 13.3.2020 po 7:00 hod., karanéna 14 dní je pre Vás povinná! Odporúčame ju aj tým, ktorí sa vrátili tesne pred týmto stanoveným termínom, konajte spoločesnsky zodpovedne!

Žiadame občanov, aby pristupovali k nariadeniam Ministerstva vnútra, štátu aj obce zodpovedne a dbali na karanténnu prevenciu.

Priestory Obecného úradu aj priestory pošty dezinfikujeme v hodinových intervaloch, nariadili sme aj pravidelnú dezinfekciu vstupných dverí a nákupných košíkov v potravinách v obci. Počas uzatvorenia školy prejde dezinfekciou celá budova školy.

V prípade potreby sme pripravení na izoláciu obyvateľstva v jednej z obecných budov, ktorá je taktiež dezinfikovaná.

V prípade akejkoľvek potreby sme Vám na úrovni Obecného úradu, ako aj obecnej firmy pripravení pomôcť, prípadne podať srávne informácie ku karanténe.

Dúfajme že sa koronavírus a jeho šírenie na Slovensku podarí zastaviť. Prispejme k tomu svojim zodpovedným prístupom, Tepličania!

Peter Lačný, starosta obce  

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Rozhodnutie HH SR karantena 12_03_2020 Veľkosť: 318 kB Formát: pdf Dátum: 13.3.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.