Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rekonštrukcia spoločenských priestorov obce, kuchyne a výdajne stravy v roku 2020

VIDEO
Dátum: 15.04.2021
Autor: Starosta obce
Počet videní: 439
Rekonštrukcia spoločenských priestorov obce, kuchyne a výdajne stravy v roku 2020

Realizované s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky – program Podpora regionálneho rozvoja

Názov projektu:

Rekonštrukcia spoločenských priestorov obce, kuchyne a výdajne stravy s cieľom tvorby a rozvoja pozitívneho sociálneho a spoločenského vplyvu

 

Rekonštrukcia spoločenských priestorov obce - sály Kultúrneho domu

Čas rekonštrukcie: 03/2020 - 09/2020

Spoločenské priestory v Kultúrnom dome  veľká a malá sála s vestibulom boli vďaka dotácii kompletne zrekonštruované. Havarijný stav veľkej sály – sadanie podlahy bol vyriešený úplnou výmenou podkladu podlahy – s novým spodným betónom, hydroizoláciou, poterom a podlahou. V celom objekte boli vymenené podlahy, nové omietky, doplnená časť elektroinštalácie, vymenené vykurovanie a radiátory, plastové dvere. Veľká a malá sála sú po rekonštrukcii otvorené cez dva veľké otvory v pôvodnej deliacej stene. Skrátením pódia sa priestor veľkej sály zväčšil o 15 m2. Vo vestibule vznikli dve univerzálne miestnosti – šatňa a šenk. Pri rekonštrukcii bol kladený dôraz na komplexnú a trvalú rekonštrukciu priestorov v modernom duchu s využitím kvalitných materiálov a odborného postupu realizácie cez obecný sociálny podnik. Vďaka realizácii projektu bolo možné udržať pracovné miesta zamestnancov sociálneho podniku a vytvoriť štyri nové pracovné miesta navyše. Realizáciou projektu boli spoločenské priestory obce zmenené na nepoznanie, čo vysoko pozitívne hodnotia nielen občania obce, ale aj cudzí obyvatelia, či návštevníci obce a Obecného úradu. Realizácia projektu bola zrealizovaná aj nad rámec plánovaných aktivít a rozpočtu, čo sa podarilo hlavne vďaka vlastnému riadeniu prác, ich koordinácii a hospodárnemu nakladaniu s finančnými prostriedkami. Obecné zastupiteľstvo rozhodovalo o každej aktivite projektu tak, aby bola v najlepšom pomere rozum – ceny, výkon, čo sa vo výsledku podarilo a obec Teplička má po 45 rokoch od výstavby Kultúrneho domu moderné priestory, zrekonštruované vďaka dotácii a doposiaľ najrozsiahlejšej rekonštrukcii priestorov od ich výstavby.

Rekonštrukcia priestorov pre kuchyňu a výdajňu stravy

Čas rekonštrukcie: 12/2020 - 03/2021

Kuchyňa v Zkladnej škole s Materskou škôlkou dlhodobo nevyhovovala hygienickým podmienkam hlavne v požiadavke priestorového usporiadania. V Kultúrnom dome obce Teplička bola kuchyňa veľkorysá na priestor, avšak nespĺňala štandardy hygienických noriem – nebola oficiálnou kuchyňou. Preto sa vďaka dotácii mohli zrekonštruovať priestory kuchyne v Kultúrnom dome a výdajne stravy v ZŠ s MŠ, čím má obec Teplička jednu profesionálnu kuchyňu pre ZŠ s MŠ, vývarovňu obedov pre občanov obce – prevažne seniorov a kuchyňu pre varenie stravy pre kultúrne a spoločenské podujatia, ako sú oslavy, svadby, jubileá, kary. Vďaka dotácii bolo možné udržať pracovné miesta zamestnancov sociálneho podniku a prijať nových zamestnancov. Pre obecný sociálny podnik sú zrekonštruované priestory príležitosťou pre naplnenie jedného z hlavných podnikateľských cieľov – organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí. V kuchyni Kultúrneho domu došlo ku kompletnej rekonštrukcii – dostavba šatne, sprchy a WC, dostavba technickej miestnosti a skladov. Rekonštrukciou vznikla nová umyváreň riadov, sklady podľa noriem a úseky prevádzky kuchyne v súlade s požiadavkami projektu a prevádzkového poriadku kuchyne. V celom priestore, ale najviac v hlavnej časti – kuchyni boli zrealizované nové rozvody vody a odpadu, nová elektroinštalácia, nové omietky, nové obklady stien, stropy a podlahy s protišmykovou dlažbou. V kuchyni boli doplnené obrovské digestory. Pôvodnej kuchyni v Základnej škole s materskou škôlkou bola rekonštrukciou prerobená na výdajňu stravy. Pri rekonštrukcii boli zrealizované výdajné okienka, zjednotený priestor jedálne z dvoch miestností do jednej, nové omietky ak stropy, dlažba a nová podlaha. Pôvodné WC bolo presunuté do nových priestorov. Priestor bol doplnený o nové rozvody vody a nové svetlá s výmenou časti elektroinštalácie. V projekte sa bude pokračovať ďalšou fázou a to v rekonštrukcii časti chodieb, ktoré spájajú školu, škôlku a výdajňu stravy. Pri rekonštrukcii bol kladený dôraz na komplexnú a trvalú rekonštrukciu priestorov v modernom duchu s využitím kvalitných materiálov a odborného postupu realizácie cez obecný sociálny podnik.

„Realizované s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja
a informatizácie Slovenskej republiky – program Podpora regionálneho rozvoja"

Logo_úradu_vlády_pre_informatizáciu

 

Celkové náklady na realizáciu projektu: 65 395,30 €

Dotácia na projekt z programu Podpory regionálneho rozvoja: 45 036,59 €

Vlastné prostriedky obce - spolufinancovanie: 20 358,71 €

 

Pozrite si videogalériu z realizácie projektu, ktorá je uvedená v tejto správe.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.