Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Tvorivé dielne 2023

GALÉRIA
Dátum: 15.08.2023
Autor: Lucia Dorocáková
Počet videní: 496
4 min. čítania
Tvorivé dielne 2023

Júl - August 2023

Je tu ďalšie leto s ním veľa kreatívnych akcií pre naše šikovné detičky v našich tvorivých dielňach.

V prvý spoločný deň sa detičky naučili orientovať na mape a pracovať s buzolou a taktiež si vyskúšali orientačný beh. Toto všetko si pripravil pre detičky pán Róbert  Miček s kamarátom, ktorí sa venujú orientačnému behu už veľa rokov.

Ďalší deň nás navštívili Sebastián s Biankou, ktorí sú členmi Červeného kríža a detičky naučili, čo majú robiť v prípade úpalu, úžehu, zlomeniny či popáleniny. Vyskúšali si viazanie s trojrohou šatkou a skúšali obviazať aj rôzne zlomeniny.

Piatok naše deti pracovali s farbami na sklo. Vytvorili krásne svietniky a niektorí vyfarbili aj nádoby mamičkám do kuchyne. 

V posledný júlový deň sa stali z našich detičiek šikovní umelci. Vytvorili vlastnú reprodukciu výtvarného diela. Mladšie deti maľovali niečo iné, mali veľmi zaujímavú úlohu a to maľovanie obrázkov s motívom papagája.

V ďalší náš tvorivý deň si deti vytvorili krásne fľaše, ktoré sa stali súčasťou výzdoby u nich doma. Fľaše deťom vďačne zabezpečili naši svadobčania, ktorí ich na svadbe vyprázdnili a poctivo detičkám odkladali :-)

Jeden krásny deň sme sa nečakane stretli na multifunkčnom ihrisku a zašportovali si s našim trénerom Maťkom. Veľa sme behali, kričali a nakoniec si zahrali obľúbený futbal.

Ďalší deň, verte či neverte, znova maľovali a tentoraz na plechy. A do toho sa stalo niečo neskutočné , ujo bagrista zaparkoval bager hneď pri deťoch a bol natoľko zlatý, že si detičky mohli vyskúšať sedieť v bagri a dokonca si aj zatrúbiť a vyfotiť.

Začiatok augusta bol v nasadení pohybu. Krásne sme si zacvičili, urobili veľa brušákov, drepov, kotúľov, lastovičiek, zábavné hry s paličkami a dokonca sme sa naučili aj báseň.

V pondelok sme si vytvorili hubkovú dekoráciu. Tvorili sa muchotrávky, dubáky dokonca sa maľovali aj vylúskané šupky z orechov.

Teraz prišiel náročný deň, deti vyrábali naozaj veľa. Maľovali plechovky, potom ich dotvárali servítkovou metódou, vyrobili si vajíčka z vlny, ktoré budú tvoriť výzdobu u nich doma.

Tak a najlepší bol úplne posledný deň, a prečo??? Lebo nás navštívili sokoliari a policajné zložky. Sokoliari priniesli sokoliarikov Artura a Aišu. Detičky si našich krásnych sokoliarikov pohladkali, podržali na ruke aj odfotili. Policajné zložky, konkrétne policajný psovod nám priniesol svojho krásneho štvornohého kamoša Áresa. Deti si skúšali policajnú vestu a zistili, že je naozaj ťažká. Sedeli v policajnom aute a dokonca si moli zapnúť aj policajnú sirénu.

 

Tak toto boli krásne dni našich tvorivých dielní s množstvom krásnych vypracovaných diel a zážitkov, ktoré sa nedajú na jednej ruke spočitať...

Tešíme sa na budúci rok.

Detičky, užívajte ešte prázdniny :-)

 

 

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.